Hvad er content marketing på video?

Content marketing på video handler først og fremmest om “visual proof” – vi vil se, hvordan vi kan løse en konkret problemstilling, eller hvordan vi undgår at havne i et problem.

Trine Nielsen er anlægsgartner, og da jeg mødte hende for nogle år siden, var hun selvstændig havedesigner i virksomheden Grønne Streger.

Op med de afpillede planter

Trine er en kunde, som jeg i bogstaveligste forstand har løbet op. Jeg mødte hende på Fremtidsfabrikken, hvor vi begge deltog i et kursus. I den første pause spurgte jeg hende, hvorfor mine hortensiaer ikke havde blomstret i hele to sæsoner.

Dagen forinden havde jeg sagt til min mand, at jeg kr***ed*** snart ville rykke de der grimme, afpillede planter op og sætte nogle andre. Trine fortalte, at den manglende blomstring nok skyldtes, at det havde været nogle hårde vintre, og at jeg skulle give dem en chance til.

I frokostpausen satte jeg mig ved siden af Trine, for jeg ville lige høre, hvordan jeg egentlig skal passe alle de der rhododendron, som fulgte med det hus og den have, vi købte for nogle år siden.

Godt eksempel på content marketing

Så blev det eftermiddagspause, og jeg spurgte Trine, hvordan jeg egentlig skal vaske mit drivhus ned om foråret. Min mor hævder, at det eneste rigtige er at bruge sprit, men er det en god ide?

Da kurset sluttede, havde Trine og jeg allerede aftalt vores første møde, og i løbet af de næste måneder fik 1:30 Kommunikation produceret 8 content marketing-film til Trine.

Mit møde med Trine er et godt eksempel på, hvad content marketing er. Kort fortalt handler det om at dele ud af sin viden. Vi har måske en tendens til at tro, at den viden, vi har opnået i gennem uddannelse og erfaring nok er alment kendt. Det er det ikke. Trine har med garanti svaret på det med nedvask af drivhuset 117 gange, men alligevel dukker jeg op og spørger for 118. gang.

Headhuntet på baggrund af film

Nogen er lidt tøvende over for at dele ud af viden – for det er jo det, de lever af at sælge. Jeg kan godt forstå argumentet, men realiteten er, at det ene ikke udelukker hinanden. For det første, så lever Trine jo ikke af at klippe en enkelt rhododendron ned eller at vaske drivhuse.

Hun lever af at designe haver, så både hortensia, rhododendron og drivhus bliver placeret på den mest optimale måde. Selvom jeg nu ved, hvordan jeg skal klippe mine rhododendron, har jeg stadig ingen anelse om, hvordan jeg skal anlægge et helt surbundsbed. Men jeg ved, at Trine ved det.

I forhold til Trine, så har jeg indtil videre hyret hende til at kigge på mine haver to gange – både her, hvor vi bor nu, og der, hvor vi boede før. Derudover har jeg anbefalet hende til venner og bekendte.

Og det er det, Trine levede af… indtil hun blev headhuntet til et job… fordi ejeren af et større fynsk gartneri havde set hendes content marketing-film og dermed – allerede før han overhovedet havde talt med hende – vidste, at hun ville være den rigtige til et job, han var ved at oprette.

PS: Mine hortensia blomstrede SÅ flot i år.

PPS: Mine rhododendron fik selvfølgelig hovedrollen i en af Trines film. Efter de blev klippet ned, er de igen begyndt at blomstre på HELE planten og ikke kun i toppen.

PPPS: Jeg har glemt, hvad jeg skal bruge, når jeg skal vaske drivhus. Så her er beviset på, at content marketing ikke udhuler din forretning, men opbygger og udvider den, for jeg er nok nødt til at invitere Trine forbi min have og mit drivhus igen til foråret….

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *